Snart dags att boka julstädningen

För inte vill du väl julstäda själv? Det finns ju så mycket annat som man kan lägga sin tid på, som att t ex baka pepparkakor och klä granen.

Om du insisterar på att sköta städningen själv så får du tips av oss över vad som behöver göras.

Gör en lista över de områden som behöver städas och organiseras.

Dammtorka alla ytor, inklusive hyllor, bord, och dekorationer. Rengör fönster och speglar för att få dem skinande rena. Läs gärna vårt tidigare blogginlägg angående hur man pustar fönster. Dammsug eller sopa golvet och tvätta det. Se till att få skinande rent även i hörnen.

Rengör ugnen, spisen, kylskåpet och andra apparater. Diska eller sätt in diskmaskinen för att få rent köksredskapen. Rengör toalett, handfat, badkar eller dusch noggrant. Byt handdukar och toalettpapper vid behov.

Ta fram julpynt och dekorationer och placera dem på önskade platser.Häng upp julbelysning och arrangera adventsljusstakar. Om du har en trädgård eller uteplats, se till att den är iordningställd för julen med belysning och dekorationer.

Efter att du har julstädat, kommer ditt hem vara rent, organiserat och redo att välkomna julen. Det är också en fin tid att njuta av den festliga stämningen och dekorationerna du har satt upp.

« Tillbaka