Städtips

Att lyckas med vardagsstädningen kan ibland kännas som en omöjlig uppgift, nedan kommer några städtips för att öka dina chanser. Räcker inte tiden eller lusten till hjälpen vi på Skinande Hem gärna till, kontakta oss redan idag!

Hygien är A OCH O

Hygien är den viktigaste delen i städningen. Ha alltid en egen dammsugare hemma och använd helst inte någon annans.

Var väldigt noga med vilken städduk du använder till varje städmoment, ha olika städdukar och gärna olika färger för att hålla reda på vilken trasa som du använder till vad! Man vill inte att badrumstrasan hamnar i köket osv. Tvätta alltid dina städdukar i tvättmaskin efter varje städning, annars blir de inte rena och de blir ohygieniskt att använda dessa.

Vi har noggranna rutiner gällande hygien på Skinande Hem!

Välj rätt rengöringsmedel

Se upp med hur du använder rengöringsmedel! För mycket medel kan vara svårt att få bort och påverkar även miljön negativt så var sparsam med rengöringsmedel! Försök att i största möjliga mån använda miljövänliga städprodukter som är biologiskt nedbrytbara för att minska miljöpåverkan.

Se upp med vilket medel du använder till vad. Vissa medel kan faktiskt förstöra om de används på fel sätt, läs noga på förpackningen och använd alltid olika trasor för olika medel för att vara på den säkra sidan.

Vi hjälper dig med information om vad du ska ha för rengöringsmedel hemma!

Sköt om din marmor på rätt sätt

Marmor är ett vanligt material i våra hem. Marmor är en kalksten som bör behandlas med försiktighet om den ska behålla sin vackra yta.

Använd aldrig någon typ av rengöringsspray på din marmorskiva, dessa är ofta sura medel och kommer att bidra till en frätande effekt och att skivan får fläckar!

Använd istället såpa! Såpa kan användas till det mesta om man är osäker på vad ett material tål för medel.

Ta först bort eventuellt damm och smuts från din marmorskiva, därefter blandar du såpa med vatten och använder en mjuk trasa för att torka rent marmorskivan.

Obs! Var försiktig med vin, citron, kolsyra, vinäger och ättika, detta ger fläckar på marmor!

Ett bra tips är att använda glasunderlägg eller skärbrädor för att ställa tex glas och flaskor på om man vill  minska risken för märken och fläckar.

Stressa inte med dammsugningen

Öppna aldrig fönster för att vädra när du dammsuger, allt flyger runt och du får ingen ordning på dammet.

Använd dina små munstycken på dammsugaren flitigt. Dammsug med mjuka små munstycken på möbler, lister mm innan du torkar med fuktig trasa. Du får bort det mesta av dammet och kan sedan torka bort fläckar utan att få en trasa full med damm!

Har du husdjur hemma?

Dammsug soffa och andra klädda möbler och använd sedan en klädroller, här fastnar håret!!

Förenkla rengöring av mikro

En mikrovågsugn används ofta flitigt i våra hushåll och bidrar ibland till att gamla matrester fastnar och blir svåra att torka bort. Vi rekommenderar att du ställer in ett glas med vatten och ordentligt med pressad citron i mikron och sätter på hög effekt.

Ta ut glaset med citron och torka nu enkelt bort de gamla torkade matresterna!

Det finns många tips och mycket att tänka på när man städar. Vi hjälper dig gärna med städningen!