Hur gör man rent mattor bäst?

För att rengöra mattor på enklast möjliga sätt, börja med att dammsuga ordentligt. Ta bort löst smuts och damm från ytan och se till att komma åt även under möbler och längs kanterna.

Nästa steg är att behandla eventuella fläckar. Använd ett lämpligt fläckborttagningsmedel och följ instruktionerna noggrant. Testa alltid produkten på en liten och dold del av mattan först för att undvika att skada färgen eller fibrerna.

Efter att du har behandlat fläckarna, fyll på en hink med ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd en ren trasa eller borste för att varsamt rengöra mattan med cirkulära rörelser. Se till att inte blöta mattan för mycket och undvik att skrubba för hårt för att inte skada fibrerna.

När du är klar med rengöringen, skölj noggrant av mattan med rent vatten för att avlägsna alla tvålrester. Pressa sedan försiktigt ur överskottsvattnet och låt mattan torka helt. Det är bäst att låta den torka på en plats där den får god luftcirkulation och undvik att placera den direkt i solljus för att förhindra blekning av färgerna.

När mattan är helt torr, avsluta med att dammsuga den igen för att återställa fibrernas fluffighet och ge den en sista uppfräschning. Voilà, din matta är nu rengjord och redo att lysa upp ditt hem igen!

« Tillbaka