RUT

Så fungerar Rut-avdraget

Rut- avdrag ger fler människor möjlighet att köpa hushållsnära tjänster tex Hemstädning, Flyttstädning och Fönsterputs.  Att anlita någon som hjälper till med städning i hemmet har för många tidigare varit en otänkbar kostnad från hushållskassan varje månad. Men efter att Rut-avdraget införts har fler personer faktiskt möjlighet att få hjälp i sin vardag!

Rut-avdraget innebär att du som kund har möjlighet till ett skatteavdrag på arbetskostnaden för husarbeten/hushållsnära tjänster. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt.

Skinande Hem erbjuder dig som privatperson tjänster som Hemstädning, Flyttstädning, Fönsterputs, Barnpassning och Trädgårdsarbete. Alla dessa tjänster innebär att du får ett skatteavdrag med hela 50% på arbetskostnaden, vilket betyder att du som kund endast betalar halva priset.

Avdraget får endast göras på arbetskostnaden och inte övriga avgifter!

Vi drar av 50%  direkt på din faktura och sköter allt arbete och ansökan till skatteverket.

Du har rätt att använda Rut-avdraget med upp till 25 000 kr varje år och om du är över 65 år kan du använda hela 50.000 kr varje år. Detta beslutades i januari 2016.

Rut-avdraget har även utvidgats till fler typer av tjänster. Du kan nu få avdrag även för tjänster som underhåll/reparation av vitvaror i hemmet, mer omfattande trädgårdsarbeten, flytthjälp samt IT-tjänster.

Efter att Rut-avdraget infördes har fler småföretag startats och fler människor kan anställas och få ett fast arbete. Det är precis vad vi vill uppmuntra, fler jobb, mindre arbetslöshet, färre svartarbetare och fler duktiga och drivna företagare.

Genom att man kan använda sig av Rut och kanske till och med utöka Rut kan vi företagare bedriva välmående företag med goda förutsättningar för våra anställda, skapa fler jobb och därmed erbjuda fler människor hushållsnära tjänster!

Läs mer om Rut-avdraget på skatteverket.se